Welkom bij IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE. Veel lees- en kijkplezier

Voorbereiding van mijn treinreis door Europa (deel 3)

In augustus staat er voor ons een treinreis door Europa op het programma, waarbij we vier prachtige landen zullen doorkruisen: Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk. De voorbereidingen voor deze bijzondere reis zijn in volle gang en in twee eerdere delen hebben ik al het een en ander op een rijtje gezet. Als je nieuwsgierig bent naar onze plannen en voorbereidingen, raad ik je aan om eerst deel 1 en deel 2 te lezen, voordat je verder gaat met dit artikel!

De laatste overnachtingen en treinen zijn geboekt voor onze treinreis door Europa (Duitsland, Zwitserland, Italië en Frankrijk)

In het vorige artikel heb ik al een glimp laten zien van onze reisplanning, maar er ontbraken nog enkele details. Gelukkig hebben we in de afgelopen weken alle ontbrekende puzzelstukjes gevonden en vastgelegd! Hieronder zie je de ontbrekende puzzelstukjes:

  • 1 overnachting in Bern
  • Treinreis van Bern naar Florence (met Trenitalia)
  • Overnachtingen binnen Italië (Florence, La Spezia, Genoa)
  • Overnachtingen in Nice
  • Overnachting in Parijs
  • Treinreis tussen Parijs en Nederland (met NS international)

Het boeken van bovenstaande ging eigenlijk heel gemakkelijk. Alleen de treinreis van Bern naar Florence kwam maar niet online. Uiteindelijk was hij daar dan vorige week. Deze treinreis is de duurste van heel onze trip. Voor 2 personen zijn we €243,- kwijt. Verder valt het ons op dat hotelovernachtingen heel veel duurder zijn dan afgelopen jaren. Na de trip zal ik alle hotels op een rijtje zetten met prijzen en onze beoordeling, zodat jullie ook gebruik kunnen gaan maken van de pareltjes. 

Aanvankelijk waren we van plan om in een van de pittoreske dorpen van Cinque Terre te verblijven. Maar na wat onderzoek besloten we uiteindelijk om in La Spezia te overnachten. Hier zijn de hotelprijzen namelijk een stuk lager. Bovendien ontdekten we dat je vanuit La Spezia heel gemakkelijk met de trein naar Cinque Terre kunt reizen. Dat maakte de keuze voor ons een stuk praktischer. Dus hebben we onze plannen omgegooid en kijken we er nu naar uit om vanuit La Spezia dit prachtige gebied te verkennen!Wat zijn de totale kosten voor onze 19-daagse treinreis door europa?

Tijdens onze reis gaan we in totaal 18 nachten op pad. Voor al deze overnachtingen hebben we een totaalbedrag van €1104,- uitgegeven. Een van deze nachten slapen we in een trein, waardoor we geen extra kosten hebben voor een hotel of hostel. Voor al onze treinreizen hebben we €611,- betaald, wat eigenlijk best meevalt! Wel moeten we in Italië nog gebruikmaken van de lokale treinen, dus deze kosten moeten we nog toevoegen aan ons totaalbedrag. Onze totale kosten voor de reis zijn op dit moment €1715,-. Al met al zijn we erg tevreden met hoe het tot nu toe verloopt en kijken we ernaar uit om alle mooie bestemmingen te ontdekken tijdens onze treinreis door Europa!

Wat is ons reisplan?

Hiernaast staat onze volledige reisroute. We hebben bewust gekozen voor een ontspannen tempo, waarbij we op veel plekken 3 nachten zullen verblijven. Wat we precies gaan doen op elke locatie houden we nog even open, zodat we ter plekke op ons gemak kunnen beslissen. We denken dat we een mooie balans hebben gevonden tussen steden en natuur.

Overzicht via Stippl

Heb jij tips voor een van de plaatsen die we gaan bezoeken? We staan open voor suggesties, dus laat het me gerust weten! We kunnen niet wachten om op pad te gaan en al het moois te ontdekken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.